Aon Student Insurance

Aon Go Study Abroad geeft zekerheid tijdens je verblijf in het buitenland


Aon - Go Study Abroad is een verzekeringspakket voor studenten en stagiars die een periode in het buitenland studeren of stage lopen. Dit uitstekende pakket verzekert je tijdens je studie of stage in het buitenland. Als Aon willen dat wij dat jij niet alleen verzekerd bent in geval van schade, maar willen wij vooral dat jij veilig en gezond je studie of stage kan uitvoeren.

Daarom geven wij jou toegang tot een speciale app. Hiermee heb jij direct en altijd toegang tot de gezondheidssituatie op jouw bestemming. Verder heb jij 24/7 toegang tot de meest actuele veiligheidssituatie op jouw bestemming. Zo ben jij en zijn jouw achterblijvende familieleden altijd op de hoogte van de situatie ter plaatse en kun je de gegeven adviezen opvolgen.

Je bent verzekerd voor

 • Medische kosten (aanvullend op de basiszorgverzekering)
 • Tandheelkundige kosten
 • Extra kosten en 24/7 alarmcentrale
 • Aansprakelijkheid
 • Inboedel en bagage
 • Ongevallen
 • Rechtsbijstand
 • Politieke evacuatieWanneer heb je Aon Go Study Abroad nodig?


Je hebt Aon Go Study Abroad nodig in de volgende situaties:

 • Als je in het buitenland gaat studeren of stagelopen en je je Nederlandse basiszorgverzekering houdt,
 • Als je een verzekering nodig hebt voor reis en verblijf,
 • Als je ook graag aanvullende medische kosten wil verzekeren die niet gedekt zijn in je basisverzekering

Aon Go Study Abroad Dekkingsoverzicht


Medische kosten

Met Aon Go Study Abroad ben je verzekerd tijdens je studie in het buitenland en tijdens stages als onderdeel van je studie. De verzekering geeft een wereldwijde dekking. Je bent ook gedekt tijdens reizen en vakanties in andere landen tijdens je studie- of stageperiode, of tot maximaal 3 weken na je studie- of stageperiode.

Met Aon Student Insurance - Go Study Abroad ben je verzekerd voor de kosten van ziekenhuisopnames en operaties. Daarnaast ben je verzekerd voor de kosten van zorg van de huisarts, tandarts, specialist, fysiotherapeut en voor acupunctuur, medicijnen, psychotherapie en ziekenvervoer.

Als je in het buitenland medische zorg nodig hebt, dan wil je dat de dingen goed geregeld zijn, zowel organisatorisch als financieel. Aon Student Insurance - Go Study Abroad is een internationaal geaccepteerde verzekering, die wereldwijd je medische kosten dekt. De medische kostendekking van Aon Student Insurance - Go Study Abroad is voor een periode van 8 weken ook geldig in je thuisland.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsdekking van Aon Go Study Abroad dekt de financiële gevolgen van ongelukken die je veroorzaakt. Hoe voorzichtig je ook bent, het kan gebeuren dat je per ongeluk iemand verwondt of schade toebrengt aan iemands bezit. Bijvoorbeeld: je botst per ongeluk tegen een vrouw aan, ze valt, breekt een rib en kan een tijdje niet werken.

Inboedel en bagage

De inboedeldekking van de Aon Go Abroad verzekering dekt schade aan de bezittingen in je verblijfplaats in het land waar je studeert. Stel je voor dat er een brand is geweest in je appartement en dat je bezittingen zwaar beschadigd zijn.

De bagagedekking vergoedt verlies, schade en diefstal tijdens je reis naar en van het land van je bestemming, en tijdens vakantiereizen.

Repatriëring, extra reis- en verblijfskosten en noodhulp

Stel je voor dat er iets ernstigs gebeurt met een van je ouders, terwijl jij in het buitenland zit. Dan wil je in veel gevallen graag naar huis. In dat geval dekt Aon Student Insurance - Go Study Abroad extra reiskosten zoals de kosten van je vliegticket.

Het kan gebeuren dat je ernstig ziek wordt in het land waar je studeert of stage loopt. De kans is groot dat je familie dan naar je toe wil komen. De Aon Go Study Abroad-verzekering betaalt dan de kosten van hun vliegticket.

In dergelijke situaties kun je het hele jaar door, 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met Aon Assistance. De medewerkers van deze hulpdienst kunnen jou dan direct van dienst zijn.

Deze medewerkers kunnen jou ook assisteren in geval van een ziekenhuisopname. Hiermee heb jij altijd toegang tot de beste assistentie.

Ongevallen

De ongevallenzekering van Aon Go Study Abroad biedt ruime vergoedingen in het geval van overlijden of permanente invaliditeit als gevolg van een ongeluk. Ongelukken overkomen ons allemaal. Meestal is het niet ernstig. Maar stel je voor dat je betrokken bent bij een ernstig ongeluk, zoals tijdens deelname aan het verkeer of sportactiviteiten, en dat je invalide raakt. Dan wil je toch dat je goed verzekerd bent.

Rechtsbijstand

Met de dekking voor rechtsbijstand van Aon Go Study Abroad kun je hulp krijgen van advocaten en andere specialisten. Er staan specialisten klaar om je te ondersteunen als je assistentie of advies nodig hebt. Stel je voor dat je een meningsverschil hebt met je huisbaas omtrent jouw huurcontract of over de garantie op de door jou aangekochte zaken: deze dekking biedt hulp in dat soort situaties.

Politieke evacuatie

We leven in een veranderende wereld. Een bestemming die aan het begin van jouw reis nog veilig is kan door omstandigheden (verkiezingen of protesten) zomaar een en onveilige bestemming worden. Denk hierbij aan de gebeurtenissen tijdens de zogenoemde ‘Arabische lente’ of de betogingen in Hong Kong in 2019.

Met de bijgeleverde app ben jij continue op de hoogte van de veiligheidssituatie. Echter, als een situatie escaleert, wil je graag de bestemming verlaten. In dergelijke situaties kun je een beroep doen op de dienstverlening van onze alarmcentrale.

Service en productinformatie

De details over deze verzekering kan je terugvinden in de Polisvoorwaarden, het Dekkingsoverzicht en de Service informatie.


4 redenen om te kiezen voor Aon Student Insurance

Meer dan 150000 studenten hebben al voor de ICS internationale studentenverzekering gekozen.

Aon heeft meer dan 25 jaar ervaring met het verzekeren van studenten.

Je kunt je ICS-verzekeringspolis gebruiken voor visa in het Schengengebied en veel andere landen.

De beste studentenverzekering met een 24/7 alarmcentrale, het hele jaar door.